Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Kapros tökkrémleves
(2 személyre)

Hozzávalók:
1 kg vajtök
6 ek olívaolaj
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
1 csokor friss kapor
240 g natúr joghurt
240 ml zöldségalaplé
bors
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
2197 KJ (523 kcal)
Fehérje
12 g
Zsír
41 g
Szénhidrát
32 g
Elkészítés:

1. Az apróra vágott hagymát 4 evőkanál olívaolajon lepirítjuk a fokhagymával és az újhagymával. A tököt meghámozzuk, felkockázzuk és a lábasba dobjuk. Kb. 8 percet pirítjuk, amíg elkezd levet ereszteni, de még nem barnult meg. Ekkor mehet bele az apróra vágott kapor. Majd felöntjük a zöldségalaplével és hagyjuk fedő alatt 5 percig rotyogni.

2. A leves levéből kiveszünk egy keveset és elkeverjük a joghurttal, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a leveshez. Sózzuk, borsozzuk. 2-3 perc után az egészet turmixgépbe helyezzük és krémes állagúra turmixoljuk.

3. Hidegen tálaljuk.

WEB/REC/C/2025/VI/01-06v.


A Diabétesz Kliens Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.