Kapros tökkrémleves
(2 személyre)
Hozzávalók:
1 kg vajtök
6 ek olívaolaj
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
1 csokor friss kapor
240 g natúr joghurt
240 ml zöldségalaplé
só
bors
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
2197 KJ (523 kcal)
Elkészítés:
1. Az apróra vágott hagymát 4 evőkanál olívaolajon lepirítjuk a fokhagymával és az újhagymával. A tököt meghámozzuk, felkockázzuk és a lábasba dobjuk. Kb. 8 percet pirítjuk, amíg elkezd levet ereszteni, de még nem barnult meg. Ekkor mehet bele az apróra vágott kapor. Majd felöntjük a zöldségalaplével és hagyjuk fedő alatt 5 percig rotyogni.
2. A leves levéből kiveszünk egy keveset és elkeverjük a joghurttal, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a leveshez. Sózzuk, borsozzuk. 2-3 perc után az egészet turmixgépbe helyezzük és krémes állagúra turmixoljuk.
3. Hidegen tálaljuk.
WEB/REC/C/2025/VI/01-06v.